Klantverhaal van Janin Smallenbroek

Klantverhaal Janin Smallenbroek

“Dit kan maar door één ding komen, zei ik tegen mijn orthopedisch specialist, namelijk fit20!”

Ik ben in februari 2015 begonnen met fit20 bij John in Assen. De grote voordelen vind ik dat het maar 20 minuten in de week kost en de persoonlijke begeleiding. Daarom hou ik het vol. Ik heb zelf totaal geen discipline om steeds naar een sportschool te gaan en zelf maar wat aan te modderen. Ik heb dat geprobeerd maar er is al snel een reden om niet te gaan en de motivatie kon ik maar moeilijk vast houden.

In 2004 heb ik een motorongeluk gehad. Diverse breuken in schaambeen en heupen konden niet meer rechtgezet worden, met 4 centimeter lengteverschil als gevolg. Na een langdurig revalidatie traject kon ik ondanks uitspraken van de chirurg weer lopen, maar ik heb wel met restschade te kampen (getordeerd S.I. gewricht, scheefstand van de heup en wervelkolom, lengteverschil in mijn been en vier lendenwervels die aan elkaar vast zitten). De revalidatie arts zei destijds tegen mij: “Blijf trainen, dan heb je de minste klachten en het kan je uit een rolstoel houden.” Maar dat lukte mij bij een gewone sportschool dus niet.

Tot ik vorig jaar op fit20 werd gewezen door mijn man: “dat is volgens mij precies wat voor jou”. Dit bleek waar. Sindsdien heb ik minder pijn en ongemak en zit ik ‘strakker’ in mijn vel.

Recent had ik de jaarlijkse controle bij de orthopedisch specialist. Hij heeft mij drie keer nagemeten en hij stelde vast dat mijn situatie was veranderd. Ik ging uit van de te verwachten achteruitgang. Maar niets bleek minder waar. Mijn houding is verbeterd en het lengte verschil in mijn bekken van 4 centimeter, hoeft in plaats van 1.2 cm, nog maar 0.7 cm gecompenseerd te worden in mijn schoenen. Wat ik anders had gedaan het afgelopen jaar? Ik ben met fit20 begonnen! De verbetering is helemaal toe te wijzen aan mijn sterkere spieren en pezen. En dat terwijl mijn prognose, zeker zonder training, achteruitgang is. Dat kan natuurlijk nog steeds gebeuren, maar wie weet kan ik het door de fit20 training nog heel lang uitstellen.

John vind ik een heel goede trainer. Hij ziet je als individu, let goed op signalen en past de training aan mijn conditie aan. Een bepaalde buikspieroefening kon ik vanwege mijn rug niet doen maar daar hebben we samen iets anders op gevonden. John ziet echt de persoon op het apparaat en hij staat dicht bij zijn klanten.

Ik heb inmiddels twee leden bij John aangebracht. Zolang mijn financiële situatie het toe laat blijf ik fit20 doen. Ik ben heel positief, en overtuigd

Janin Smallenbroek (39 jaar) administratief medewerkster opleidingen.


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!