Klantverhaal van Esther

Klantverhaal Esther

"Na twee trainingen was die basale RSI pijn weg"

Door een opstapeling van verschillende factoren kreeg ik RSI in mijn elleboog... Een veranderde werkplek, sterke honden die ik tijdens mijn werk in de dierenartspraktijk in bedwang moest houden en een bijna-aanrijding op mijn fiets...bij elkaar zorgde dit voor mijn RSI klachten. De pijn nam steeds meer toe en door die ene elleboog te ontzien, ging ook de andere opspelen totdat ik ook in rust een basale pijn en gevoeligheid had die uitstraalde naar mijn boven- en onderarm. Mijn werk werd aangepast naar meer balie-werk maar dat zorgde juist ook weer voor een verslechtering van de RSI. Vandaar dat ik 7 maanden lang allerlei therapieën ben gaan proberen om mijn klachten te verhelpen...fysiotherapie, intapen, dry needling, twee weken zware pijnstillers, BSR maar het deed allemaal niets. Röntgenfoto's bij de orthopeed wezen niets uit op het gebied van botafwijkingen.

Een kennis zei toen dat ik fitness zou moeten proberen zodat ik het ‘repetitive’ uit mijn beweging zou halen en mijn spieren zou versterken. Alleen...ik ben niet echt zo’n sportmens, ik houd niet van binnen sporten, ik heb een drukke baan van minstens 40 uur en ik wist dat ik gewone fitness niet zou volhouden. Ik ken mezelf. Toen ben ik gaan zoeken en via google en de fit20 banner kwam ik op de fit20 site. Die heb ik uitgeplozen en ik las positieve klantverhalen, ook over mensen met hetzelfde soort klachten als ik heb (bijna: had…!). Ik dacht, als ik iets kan volhouden dan is dit het! Al die argumenten van op afspraak trainen, niet omkleden, niet je compleet in het zweet hoeven werken, de korte duur...dat haalde mij over om een kennismakingstraining te doen. Een klein nadeel vind ik dat je je wel voor een wat langere tijd aan fit20 moet verbinden, ik wist natuurlijk niet of het goed zou uitpakken. Maar ik heb de juiste keuze gemaakt.

Wat ook een rol speelde bij mijn besluit om fit20 te proberen is dat Marjolein, mijn personal trainer bij fit20 Hilversum, zelf fysiotherapeut is. Dat gaf mij toch het gevoel dat de fit20 training zeer verantwoord was en mijn klachten in ieder geval niet zou verergeren. De aanwijzingen die Marjolein mij geeft bevestigen dat gevoel alleen maar. Bovendien vond ik het gezien mijn leeftijd belangrijk om sowieso wat meer aan beweging te gaan doen dan het fietsen en wandelen wat ik altijd al deed. Een extra reden om dit een kans te geven.

Ik begon begin juli 2016 met fit20 en na twee trainingen was die basale pijn in rust al weg! Nu, eind augustus 2016, anderhalve maand later, lijkt het erop dat ik helemaal van mijn klachten ga afkomen. Echt geweldig. Ik kan op mijn werk zelfs weer beginnen om dieren te fixeren.

Ik heb veel nagedacht over dit ongelofelijke resultaat. Ik denk dat een belangrijke factor is dat na inspanning, zeker die van een fit20 training, ontspanning optreedt. Ik voel dat mijn hele lijf ontspant, zo werken tegenpolen nu eenmaal.

Ik vind het belangrijk dat andere mensen die met RSI te kampen hebben mijn verhaal kunnen lezen. Vandaar dat ik aan Marjolein en Jan heb gevraagd waar ik een recensie kon achterlaten! Ik was zelf immers ook overgehaald door andere klantverhalen op de fit20 site. Bij deze!

Esther (47 jaar) paraveterinair dierenartsassistente DierenDokters Hilversum

www.dierendokters.com/dierenarts-dierenkliniek/hil... en vriend van www.dierennood.nl


Ben je al klant van fit20? Beoordeel ons dan op Facebook:

Wij ontvangen graag 5 sterren of schrijf je feedback wat er verbeterd kan worden.

Alvast bedankt!