Sofie’s blog: Het heetste hangijzer

Veel mensen wennen aan het idee dat je met de juiste trainingsmethode en personal trainer fit kan worden in 20 minuten per week. Dan dient in het gesprek zich vaak de volgende versperring aan. Het is te duur. Daar is ‘s lands heetste hangijzer: betalen we ergens niet teveel voor?

Wanneer is iets ‘te duur’? Iets is ‘te duur’ als je precies hetzelfde ergens anders goedkoper kan krijgen. Sommige mensen denken dat fit20 een sportschool is zoals er velen zijn. Bij de goedkoopste budgetclub betaal je 20 euro per maand of, onder minder gunstige voorwaarden, zo’n 15 euro. Daarvoor kan je zonder begeleiding op de aanwezige apparaten sporten. Voor groepslessen of begeleiding ga je meer betalen. Vergeleken met die prijzen lijkt fit20 te duur omdat je het ergens anders goedkoper kan krijgen. Maar fit20 is géén sportschool. fit20 is personal training.

Om een waarde-oordeel te vormen is het fair om weg te gaan van ‘de appel en peer vergelijking’. Zet fit20 naast personal training tarieven en het plaatje ziet er geheel anders uit! De gemiddelde sporter is voor persoonlijke begeleiding door een personal trainer maandelijks 240 tot 380 euro kwijt, zo’n 60 euro per uur en daar komt het sportschool abonnement meestal nog bovenop. Het duurste fit20 personal training maandabonnement is 65% goedkoper dan dat. fit20 te duur? No way.

Is fit20 dan duur? Misschien. Maar misschien ook niet. Is een Porsche duur? Of een avondje uit eten? Een bos bloemen voor je geliefde? Fijne huidcrème? Biertje op een terras? Dat is een mening, een opvatting, gekoppeld aan de inhoud van ieders portemonnee en waar je die inhoud aan wilt uitgeven.

Maar of je het geld nu wel of niet hebt én of je kiest om het aan fit20 te besteden of aan een avondje stappen blijft de vraag overeind of fit20 ‘te duur’ is. Nee. Wie dat stelt verkoopt lariekoek. Het is immers elders niet goedkoper te krijgen.

De oorsprong van het woord ‘duur’ ligt waarschijnlijk bij het woord dierbaar. Is iets belangrijk voor je dan is het je dierbaar. Als je iets duur vindt dan twijfel je of het belangrijk genoeg voor je is. Maar iedereen is het over één ding eens: je gezondheid is onbetaalbaar.

De fit20 personal training geeft je wekelijks een supereffectieve, veilige, haalbare en resultaatgerichte gezondheidsprikkel. Als je gezondheid je kostbaarste bezit is, je portemonnee het toelaat maar je tijd of sportzin schaars zijn, dan is er geen betere deal dan fit20.